Цацаров на прокурор!

76629
Цацаров на прокурор!
Снимка: БГНЕС

На пръв поглед това е оксиморон, но кой е казал, че един главен прокурор е с индулгенция и не подлежи на съдебно преследване. Колкото до дивотията на Татарчев, че "над мен е само Господ!", тя още веднъж доказва, първо, че за 25 години България въобще не е случила на главен прокурор, и, второ - че и тримата първи обвинители в т. нар. демократичната история на страната са били леко чалнати! За Татарчев вече стана дума, само човек с отклонения може да изрече горната "крилата фраза"; за психическото здраве на Филчев има четири медициннски картона на 4-ти километър, а на внука на Борис Велчев - пак Борис Велчев - още докато седеше на този стол, трябваше да му бъдат зададени някои въпроси, свързани най-вече с преднамереното му бездействие!

И Цацаров не е по-различен! Даже напротив! Поне три, даже четири са безспорните доказателства, че независимият по презумпция (и по конституция!) главен прокурор на Република България е подвластен на една определена политическа сила и е подчинил цялата си прокурорска дейност на тази си обвързаност!

Бареков сезира Цацаров за ролята на Борисов във фалита на КТБ

Атаките срещу банковата система на лицето Борисов и отказът му да участва в изработването на национален консенсус за възстановяването...

Може ли, например, някой да отговори на въпроса (щом самият Цацаров предпочита да се прави на на глух, сляп и глупав!) не предизвика ли именно главният прокурор кризата в Корпоративна търговска банка (КТБ), а оттам замалко и в цялата банкова система, с изпращането на барети и екип прокурори да тарашат в офисите на банката, като специално покани на шоуто и подбрани журналисти?! Не е ли именно Сотир Цацаров служебното лице, което, въпреки че е задължено да направи това, упорито отказва да "покани" в прокуратурата двамата безспорни главни виновници за фалита на КТБ Делян Пеевски и Цветан Василев?! Защо Цацаров се ослушва и не ги арестува, след като е обществена тайна, че именно тяхната тежка разправия предизвика опасната банкова криза?! Че за десет години дружба двамцата са я окрали до шушка, като за световно - даже и като за олимпиада, а когато общите им пари набъбнаха толкова много, че им изтърваха края, станаха смъртни врагове, започнаха взаимно да се подозират в опит за убийство и да разиграват цялата държава, сякаш са нейни собственици! Което нищо чудно да е така! Най-фрапиращото около парите на КТБ е и новопоявилият се, досега старателно прикривания факт, че 85-90% от кредитите, с които опосканата банка е източена, са на фирмите на Делян Певски и Цветан Василев! Самообрали се, самоокрали се за сметка на вложителите си! Ето това е първото законно основание правещият се на глух и сляп Цацаров да стане клиент на собстеното си ведомство! Без майтап!

Скоропостижно!

Ако това не му стига да се самосезира, нека главният прокурор отговори и на въпроса - защо, как и случайно ли инициалите Д.П. (Делян Пеевски!) изчезнаха от прословутото тефтерче на Златанов! И защо, след като срещу другите знакови инициали Б.Б. (Бойко Борисов), Ц.Ц. (Цветан Цветанов) и И.Ф. (Искра Фидосова) вървят прокурорски разследвания, другият "знаков" инициал е пренебрегнат и прикрит?! От кого ли?! От Цацаров, разбира се! Това пък е второто основание от главен прокурор Цацаров да се превъплъти в клиент на прокуратурата!

Третото законово основание да бъде прибран е далаверата Костинброд. Всички помнят как реагира "новата" тогава прокуратура, начело с новиоизбрания Цацаров, в Деня за размисъл на миналогодишните избори през май 2013 година! Тогава главният прокурор грубо и престъпно взе страната на превратаджиите от БСП и ДПС, персонално Мая Манолова и Николай Бареков, и се включи активно в лъжата за някакви си фалшиви бюлетини, с което Цацаров повлия решаващо на крайните изборни резултати! Така той фактически стана третият превратаджия!

Цветанов отрича медиите на Пеевски някога да са подкрепяли ГЕРБ

По никакъв начин не може да се прави реформа в МВР в стил реформа „Бисеров и Йовчев”. Отделно беше и законът за Сметната па...

Има ли четвърто основание? Има, разбира се, но нека него подчинените му го изнамерят! По-скоро - да го изберат от многото! А иначе и това дотук му стига.

Цацаров в панделата, така България най-после ще се запише след n-броя отказани кандидатури за Книгата на Гинес! С нечувания и невиждания досега по света парадокс - главен прокурор обвинен от собствената си прокуратура! Както се казва, най-после и ние да дадем нещо на света!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com