Борисов да цака поединично!

41496
Борисов да цака поединично!
Снимка: БГНЕС

И най-големите му душмани вече разбраха, че Борисов ще спечели и тези избори. Кои поред, и той вече не знае, а ако го слуша човек, ще разбере, че той въобще и не ги е броил! Както сам каза преди време, нека ТЕ ги броят! Ще бие Борисов, щом дори и Кънчо, и Райчо, и Васил Тончев, и тримата на заплата на "Позитано" 20, го твърдят в социологическите си проучвания! Ще ги бие, и то с много, може би с рекордно много. И не защото е изборен гений - той и Цветанов, а защото другите са много слаби! И нека още отсега - това да им прозвучи като истинско заклинание! - знаят в ГЕРБ, че този път ще трябва да започнат истинските реформи, каквото и да им коства това! След това! Нека се надяват, че мнозинството българи са помъдрели и най-после са разбрали, че всичко досега е било само кърпене на дупки! И гарантиране на следваща изборна победа!

Ще му бъде трудно на Борисов. С кого ще ги почне тези бленувани реформи - трябват му, така да се каже, политически и властови съдружници! Особено ако не успее да надхвърли 121 депутати. Ако около него има умни съветници, този път те трябва да го посъветват да "допълни" 121-те, а даже и да ги надхвърли, не с цели коалиции - примерно Реформаторския блок, а с части от коалиции! Например, след като изтърсаците на Костов в ДПС - Радан Кънев, Петър Москов, Светослав Малинов и другите, се правят на велики и по-католици и от Папата (разбирай самия Костов!), Борисов просто трябва да играе с другите в Реформаторския блок. Лукарски и СДС само това чакат, зажаднели за власт, чакат с отворени обятия и "България на гражданите" и Меглена Кунева - и на двете коалиционни на ДСБ партии направо им писна от глезотиите на Радан Кънев и едва устискват до изборите да не му теглят една майна!

ГЕРБ иска цялата власт, Реформаторите настояват за принципна коалиция

Мисля, че не трябва да допускаме дребни битовизми в отношенията си. От Реформаторския блок има сигнали за разграничаване с ГЕРБ, не от ...

На него, на ДСБ, а и на коалицията като цяло!

Ако Реформаторите вкупом вземат 5-6% на изборите, депутатите им ще са някъде около 12-15, от които поне 7-8 ще са на Кунева и Лукарски. Ето я липсващата до 121, а и отгоре бройка, тоест пълното парламентарно мнозинство. А тенденциозният "чистофайник" Кънев нека се облизва и гушне в пленарната зала с БСП и ДПС - като част от опозицията!

Горе-долу същият сценарий може да разиграе ГЕРБ и с групата на националистите - и тук, така да се каже, избирателно - с хората на СКАТ и Валери Симеонов. Красимир Каракачанов и ВМРО като цяло избълваха толкова змии и гущери против Борисов и ГЕРБ - повечето несправедливи, че не заслужават специално внимание. Не заслужават даже никакво внимание! Това, разбира се, ако избирателите се смилят и този път им дадат заветните 4 процента изборен праг!

Ще каже някой, че подобно "пазаруване" на поддръжници не било коректно. Глупостите на Волен Сидеров и на ранния Яне Янев! Това, първо, не е пазаруване, а политическа аритметика, която в това занимание е повече от разрешена, допустима, даже желателна, и второ - аритметиките ще са по взаимно съгласие! Нали всички сме за започване най-после на реформите! Дори и да бъде оплюти за това, в ГЕРБ не бива да се вълнуват, защото "обвинителите" не само че сами са ги практикували "на терен" и "на живо" - споменът от 42-рото Народно събрание дълго ще ни държи влага, а и сега на драго сърце биха ги приложили - стига да им се удаде такава възможност! В края на краищата, неслучайно е световно призната фразата, че "политиката е мръсна работа"!

Ташева нападна Цачева в ефир: Шефът ви иска българите да обеднеят

'Вашият лидер иска да увеличи цената на тока за българите с 50% и го заявява открито, това означава, че българите ще обеднеят поне с то...

Още нещо трябва да не проспи Борисов - когато през февруари 2015-та БСП и ченгетата й се опитат отново да възбудят "всенародни протести" - било за ток, било за нещо друго - да не се поддава, както през 2013-та, на емоции. Агитките най-после трябва да видят дебелия край, както му е думата! - не погалване с перце за дребно хулиганство, а от 3 до 5 години за заговор срещу държавата! И не само извършителите, а най-вече истинските заговорници. И не за друго, а заради реформите! Същите, които най-после трябва да се започнат! Те си ги знаят!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com