Бизнесмени-рекетьори!

20449
Бизнесмени-рекетьори!
Снимка: БГНЕС

По какво ще познаете, че някогашните мутри-рекетьори от 90-те години са днешните така наречени бизнесмени? По много неща, но най-вече по рекета, който - оказва се - им е втора природа, и колкото и да се опитват да се престорят на "други" - все не успяват! Така както тези мутри-рекетьори рекетираха през 90-те години "на дребно" - за по две-три пачки месечно, така същите мутри-рекетьори, вече мутри-бизнесмени, рекетират днес "на едро" - за стотици хиляди и милиони! Тогава рекетираха дребния бизнес и конкуренцията, сега рекетират правителството и населението като цяло! Същите рекетьори са - само дето работата им е малко пораснала. Като онази приказка за вълка - че козината си мени, но нрава - не!

Гневят се и парадират бизнесмените-рекетьори, че ако им вдигнели тока, щели да губят и да фалират. И предлагат - щом увеличението е неизбежно, нека го поеме населението. Даже изчисляват работодателите-рекетьори, че ако увеличението е за сметка на бизнеса им, то ще е 20%, но ако увеличението на тока е за сметка на битовите потребители - то ще е "само" 17%. И продължават да се гаврят - така увеличението даже щяло да е по-малко - с цели три процента!

НЕК губи по 2 млн. лв. на ден заради отсрочката на вдигането на цената на тока

Националната електрическа централа губи по 2 млн. лева на ден. За дадената отсрочка от един месец в повишаването на цената на електроен...

Не само това, но рекетьорите от 90-те години, които днес са вече с поизпран бизнес и с чисто бели якички, принуждават същото това население, което трябва да поеме "тяхното" увеличение, да протестира от тяхно име! Което си е пореден рекет - изкарват ги уж спонтанно, а всъщност насила, на улицата да протестират, без те, горките, да правят сметка, че протестирайки за своите работодатели, те всъщност казват на правителството: "Не увеличавайте тока на работодателите, увеличете нашия, битовия!". Протестират битовите абонати "за" своите работодатели и "против" собствените си интереси! И това ако не е работодателски рекет - здраве му кажи!

А иначе всички знаем дяволъците им и плащаме за тях:

- Не са ли те, работодателите, които плащат на държавата най-ниския корпоративен данък на света?! Те са - 10 на сто;

- Не са ли те, работодателите, които внасят на работниците си най-ниските здравни и пенсионни осигуровки на света, с което реално ощетяват държавата?! Те са - само върху минималната заплата;

- Не са ли те, работодателите, които плащат на работниците си най-ниските заплати в Европа?! Те са се - десет пъти по-ниски от европейските;

Петкова: Отлагането на повишението на цените на тока ще се отрази негативно на НЕК

Отлагането на повишението на цените на тока за бизнеса ще се отрази изключително негативно върху Националната електрическа компания. ...

- Не са ли те, работодателите, които правят далаверите с ДДС?! Те са - или въобще го укриват, или го прехвърлят на неподозиращ безимотен!

С евентуалното увеличание на цената на тока превителството ги обричало на неконкурентоспособност, мрънкат още бизнесмените-рекетьори! Горко им, ако разчитат на Борисов и Лукарски да им вдигнат конкурентоспособността!

Има ли поне един бизнесмен-рекетьор, който да се похвали със световноизвестна производствена марка?! Няма! Дори и това, което беше заварено като световноизвестно, те бавно, но сигурно съсипаха! Няма ги вече прочутото българско кисело мляко, например, няма го вече прочутият български балкански кашкавал, няма го и бялото саламурено сирене - погрижиха се бизнесмените да ги пратят в историята! И само тях ли?!

Онзи ден работодателите-рекетьори изкараха на улицата, по техни сведения, работниците от над 1100 предприятия. Излязоха клетите, какво друго им оставаше - пак жертви на рекета! Защото - който не излезне, си рискува работата! Защото - освен отмъстителни, рекетьорите-работодатели са и злопаметни!

И не само това - заканват се работодателите-рекетьори да продължат да рекетират - докато държавата не се огъне! А както е тръгнало, тя не само, че ще се огъне, ами също заплашва с протести! Сам министър-председателят обеща да се присъедини към протеста на работодателите! Което си е супер уникат - министър-председател да протестира срещу собственото си правителството! Саморекетьор! И какво му остана на битовия абонат?! Сал един Иван Иванов! И 17% по-висока цена на тока!

Хлябът поскъпва с 10% при скок на цената на тока

Скок в цената на хляба и тестените изделия до 10%. Това предвиждат производители, ако токът за бизнес поскъпне. Другата прогноза е свър...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com