Битката на моловете: Още един изг(о)ря

27817
Битката на моловете: Още един изг(о)ря

На 1 декември още един мол отвори врати в столицата. С богата програма Bullgaria Mall на бул. „България” и бул. „Тодор Каблешков” посрещна своите първи клиенти.

Отлична архитектура и слаб микс от магазини – в най-общи линии такива са преобладаващите впечатления на първите посетители на новия мол, споделени на Фейсбук страницата му.

Bulgaria Mall отваря врати до броени дни

Търговският център Bulgaria Mall ще бъде официално открит на 1 декември 2012 г. (събота), съобщиха инвеститорите. Молът се намира на ъ...

Клиентите са възхитени от архитектурата, просторния интериор и стъкления покрив, но разочаровани от липсата на любими магазини (главно по-нисък клас брандове), кафенета, малкото функциониращи към момента обекти, включително и от неработещото все още кино, което ще стартира прожекции в средата на декември.

Жителите на околните квартали пък ревнаха от наплива от коли, който блокира улиците, въпреки осигурения подземен паркинг с 2 часа безплатно паркиране.

Появата на още един мол буквално ”възпламени” конкуренцията на пазара. Няколко дни по-рано (на 29 ноември) пламна фасадата на Mall of Sofia. Дни преди появата на новия търговски център сигнали за бомби на два пъти евакуираха и друг мол – Сердика. Резонно, човек би се запитал има ли връзка между тези събития и блесна ли още повече новият мол на фона на главоболията на конкуренцията?

Ще си спестим хипотезите за нелоялни конкурентни боричкания и удари под кръста, но няма как да не отбележим, че новият мол определено пробуди пазара.

И докато един изгоря, друг на няколко пъти обезлюдя, то от по-големите конкуренти в София, единствено The Mall бе оставен на спокойствие и успя да отговори адекватно на появата на новия конкурент, като предложи богата програма от забавления в съботния ден.

Ексклузивни кадри от пожара в Mall of Sofia! (видео)

Екипът на Actualno.com откри ексклузивни кадри от вчерашния пожар в Mall of Sofia. Видеото е любителско и най-вероятно е дело на някой ...

В търговския център в събота се състоя спонтанен танц, организиран по случай Световния ден за борба срещу СПИН.

Битката за клиенти продължава и днес. Молът обещава богат моден спектакъл в отговор на пълната със забавления неделна програма на Bullgaria Mall, която вече е в разгара си.

Всички тези активности са показателни за смисъла и ползите на конкуренцията (лоялната, разбира се).

Защото въпросът не е малко или много са ни моловете, а какви са, какво предлагат и как се управляват. И вместо на фона на изгряването на още един мол, да отразяваме как друг гори (в пряк и преносен смисъл), а трети обезлюдява заради бомбен сигнал, то бихме могли да пишем за падащи цени, повече атракции и ползи за клиентите.

Пожарът в мола на "Стамболийски" едва ли е умишлен

Късо съединение в рекламно табло е най-вероятната причина за пожара в мола на бул. "Александър Стамболийски". Това каза началникът на п...

Може да никнат нови молове, но откъм атракции, богат магазинен микс и най-главното - ниски цени, все още има много да наваксваме. А докато се радваме на рекламата на новото кино и детски кът в мола, в същото време клиентите на търговски центрове в европейските столици карат ски, разхождат се из тематични паркове с динозаври и плуват в басейна на покрива...

Не е достатъчно да наредиш на витрините колекциите на прочути модни брандове и да чакаш клиентите да завалят. Не и днес! Освен, ако не те притеснява да работиш на ръба на оцеляването, каквито притеснения очевидно липсват на управата на повечето от първите молове в България.

М. Дачева

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com