(Без)партийните шмугльовци!

43351
(Без)партийните шмугльовци!
Снимка: БГНЕС

Защо шмугльовци ли? Защото това са хора, които душа дават и всячески се борят да се шмугнат - думата е сочна! - в парламента.

Защо (без)партийни ли? Защото, за да постигнат тази си заветна мечта, те не се вълнуват от коя партия ще им се отвори парашутът! Преплуват от един партиен бряг да друг без оченцето да им мигне - целта, казват те, оправдава средствата!

Росица Янакиева: Нужни са законови промени, в момента не се знае кой какво контролира

В Закона за водите има големи недомислици. Подобно е положението и в Закона за горите. В момента не се знае кой какво контролира. Това ...

Кои са шмугльовците ли? Ами хайде заедно да ги подредим!

- Палмата на шмугльовците държи "вечната Амбър" в политиката Любен Дилов-син. ("Син", сякаш има опасност някой да го сбърка с баща му!). Едно време, когато заедно с изтърсачето си "Гергьовден" се шляеше с ръце в джобовете из коридорите на СДС, сам си правеше играта на думи, беше му удобно: "син" - веднъж като дете на баща си; и втори път - "син", като седесар! (Преди това, Синчето, както му се полага, беше вкусило и от членството в БКП и бе разбрало, че ако до 10 ноември то по принцип се услаждаше, след 10 ноември започна да нагарча!) Много скоро, обаче, на милия Дилов-син и изтърсачето му "Георгьовден" им писна да членуват в СДС - нищо, че благодарение на него бе преседял един цял мандат в парламента, и през глава се хвърли по посока на коалиция с ВМРО. В новата си кожа издържа още по-малко, без, уви, да поседи в парламента, за да се пренасочи с пълна пара към коалиция с ГОРД и Слави Бинев! Останал пак да подсмърча извън парламента, ето го сега Синчето - виден идеолог и напет водач на листа при Бареков. Нека някой от три пъти познае - дали, ако и този път остане извън банките - няма да отплава към петия си пристан. И познайте към кой първо, защото изборът е троен - БСП, ДПС и ГЕРБ! Само с тях още не се е коалирал, може би ги е оставил за десерт! Защо "първо" ли - ами защото едва ли ще му е за последно!

- Шмугльо на шмугльовците е и споменатият по-горе Слави Бинев. Тръгна от "Атака", която и до днес не може да си прости, че му подари пет години брюкселско жителство, после с партията си ГОРД - помним - опита неуспешно да стане български парламентарист, при това в тандем с миньорския "Лидер" Ковачки; продължи - както се казва, тъп и упорит, с неуспешните опити, стана дума вече за това, заедно с Любен Дилов-син, а днес е в първите редици на патриотичния фронт с Валери Симеонов! Участва човекът с малки суми, но редовно! Въпреки че това със сумите май не е много точно! Важното за нас, избирателите, е, че рано или късно ще го видим "горделивия" Славчо Европата и в българския парламент! И той - било с БСП, било с ДПС, а защо не и с ГЕРБ! Нищо, че толкова му се пеняви! На Борисов най-вече!

- Професионален коалиционер е и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Самият той си знае колко са му бившите, настоящите, а защо не и бъдещите коалиционни партньори - само и само да поприседне и той зад парламентарна банка. Истина е, един път му се случи - когато се бе гушнал със СДС, оттогава обаче парламентаризмът му е само един мил спомен. Сега ВМРО се опитва да се добере до микрофоните на Народното събрание с любезното рамо този път на НФСБ, "Скат" и Валери Симеонов и е твърде вероятно този път да ги огрее. Него и заместника му Ангел Джамбазки, който пък стана за посмешище - евродепутат е като коалиционен партньор на "България без цензура", а национален депутат по всичко личи ще стане в коалиция със Симеонов.

Ако това не е шизофрения, политическа шизофрения, здраве му кажи!

Слави Бинев: Управляват ни неуспели хора! Да се скрият от медиите!

Евродепутатът от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Слави Бинев нареди неуспелите хора, които ни управляват да се скрият ...

- Интересен собствен път изминаха двамата стари седесари шмугльовци Прошко Прошков и Найден Зеленогорски. Тръгнали от СДС, пътят им за малко се разделя - първият през "Демократи за силна България", а вторият през "България на гражданите", за да се съберат и да си стиснат дружески ръцете в Реформаторския блок. Както се казва, когато съдбата ти е отредила вечна любов, не можеш да й се съпротивляваш!

Нека от кавалерство пропуснем приютилата ги под крилото си Меглена Кунева, която на свой ред прецапа през, разбира се, БКП, а след това и НДСВ, където беше даже и министър!

- Изненадващо в списъка на шмугльовците се вписа собственоръчно и иначе правоверният седесер Методи Андреев, даже си заслужи мястото на водач на листа в ГЕРБ. Де го чукаш, де се пука!

- Ами шмугльовците около Първанов! И на Калфин, и на Румен Петков, а и на самия бивш президент им треперят гащите - да не би да останат извън политиката! Защо ли? Много просто защо! В политиката се става не само известен - ако е това - с мед да ги мажеш шмугльовците! В българската политика се става най-вече богат! Лошото е, че шмугльо насита няма!

Автор: Валентин Стоев

Федерацията по гимнастика се разграничи от Слави Бинев

Българската федерация по художествена гимнастика излезе с официално писмо до родните медии. В него федерацията е категорична, че се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com