Бареков плюс Ковачки - МВР да отваря разработка "До Костинброд, Бобов дол и обратно"

45817
Бареков плюс Ковачки - МВР да отваря разработка "До Костинброд, Бобов дол и обратно"

По това как ще се справим с купуването на гласове, хората ще ни оценяват. Тези сакрални и много верни думи изрече служебният премиер Георги Близнашки в интервю вчера, като изрично подчерта, че се търси превенция чрез разкриване на знакови случаи.

Публична тайна е, че в България куцо, кьораво и сакато от политическия спектър опитва и успява да купува гласове. Въпросът е единствено в мащаба. Има обаче по-изпечени и хитри играчи, чиито успехи репутация в тази посока са недвусмислени, показани и по телевизията, макар от това да не последва нищо.

Какво искаме за България

След публикуваното писмо към Реформаторски блок, касаещо неговата цялост, единност и ангажираност преди изборите на 5-ти Октомври 2014г...

Вчера, в духа на помпозност и биене в гърдите, позаспалата в лятна дрямка България стана свидетел на един чуден политически съюз – от тези, за които народът е казал „с мед да ги намажеш”. Става въпрос за коалицията Николай Бареков – Христо Ковачки. Аргументът на Бареков за съюз – продадохме „неможещия” Пепе и купихме „Роналдо”. И тези думи бяха казани само три месеца, след като Бареков заяви в прав текст – Христо Ковачки купува гласове за БСП от собствените си работници. Датата на това изявление е 22 май тази година, а изказването на Бареков идва след скандалния репортаж на Нова телевизия, в който цяла България видя как се правят оперативки в Бобов дол, за да се дават указания кой е "добрият" политически избор.

Дали за три месеца Бареков се е разболял от тежка форма на амнезия? Едва ли. Просто паричният поток от КТБ секна и сега трябва да се търси начин за скок над 4%. Когато Цветан Василев беше зад гърба му, Бареков можеше да си позволи "патриотични коалиции", да надува проценти в социологическите агенции и да кара голямата гнусна машина на изборите да работи повече за него. Сега парите са кът и логично Бареков се обръща към доказан „специалист” в привличането на гласове. Ковачки е проверен на най-удобната и позната за Бареков платформа – телевизионният формат „риалити”. Както е казал сръбският премиер Никола Пашич в началото на миналия век: "Политика се прави со дупе и со пари. Пари нема - действайте". И Бареков, като опитен майстор на дудука, действа.

 

Пеевски между Столипиново и "Унтер дер Линден"

Понеже истината се познава в сравнението, понякога тя трябва да се погледне в очите, макар и да е неприятна до сълзи. Вярно е, че не м...

Не знам, а и не ме интересува какво ще е мотото на коалицията на Бареков за предстоящите избори, но спокойно може да е нещо от сорта „До Бобов дол, Костиброд и обратно”. Летяха таблети във въздуха, правеха се референдуми за монархия и народна република, прокламираше се колко чисто и почтено „новият лидер” е дарил половин милион лева на гражданското сдружение „България без цензура”, а то ги е харизало на „Евромайки”, които станаха част от ББЦ – чисто заобикаляне на ограничението за до 10 хил. лева дарение от физическо лице за политическа партия – всичко това накуп плюс циркът при Костинброд от май 2013 година дава пълно основание на МВР и ДАНС да внимават много какво ще прави коалицията „Бареков + Ковачки”. Основна част от полицейската работа е да наблюдава и да следи подозрителни субекти – за мен сюжетите на романите „Костинброд” и „Бобов дол” са достатъчно основание и Бареков, и Ковачки да вият като линейки колко много "бръмбари" са се нароили покрай жегите и дъждовете. Пък да видим тогава 4-те процента дали се хващат без покрилия се вдън гори тилилейски Цветан Василев. Може Мария Пиргова да сметне, докато умува сега миньорите дали трябва да гласуват вляво, след като от XIX-ти век насам го правят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com