БСП – Българска симпатична партия (в катарзис)

28201
БСП – Българска симпатична партия (в катарзис)
Снимка: БГНЕС

Преди някой да е обявил награда за главата ми заради този (не)волен каламбур, нека да обясня. Не смятам, че „другарите“ са симпатични и заслужават нечии симпатии... Просто не съм убеден, че зад С-то в съкращението БСП се крие определението „социалистическа“. 

Защо? Първо защото „червената“ партия е тясно свързана с хора като магната Георги Гергов. Който може и да твърди, че е социалист по душа и убеждение, но всъщност е „роб“ на „злия“ капитал и неговата дясна ръка – парите.

БСП ще избира новия си лидер в тъмни стаички

Гласуването за председател на БСП на конгреса в неделя ще става по възможно най-тайния начин - в тъмни стаички. Това съобщи пред журнал...

Второ – за поредно правителство (след това на Тройната коалиция) зад лавина празни обещания отново не беше сериозно помислено за подобряване на жизнения стандарт на хората – дори в дългосрочно бъдеще. Единственото, което се случи, беше „подобряване на бизнес средата“, „40 хил. работни места“ и други такива „успехи“, с които по-скоро би трябвало да се гордее някоя дясна партия.

Трето – за тези 25 години БСП не показа по какъвто и да било начин, че се интересува от съдбата на народа (до болка преекспонирано клише, но трябва да бъде казано). И понеже знам, че късата памет е на почит в България, ще припомня – Жан Виденов и управлението му (не ме интересува дали е той виновен, той беше лицето), Андрей Луканов и почти успешния му опит за ликвидиране на България през зимата на 1990 г., случилото се с Корпоративна търговска банка (КТБ) по време на управлението на Пламен Орешарски, почти пълното забатачване на здравния сектор по време на същото „управление“ и т.н., и т.н.

Кабинетът на Тройната коалиция (БСП-ДПС-НДСВ) ако беше успял да се включи в списъка, въпреки невероятния икономически подем, на който се радваше България, щеше да заслужи специална глава в новата история на България. Въпреки че и по това време не липсват скандали  - например спрените европари след скандала „Батко и братко“, скандала около изпълнителния директор на „Топлофикация София“ Валентин Димитров – Вальо Топлото, коствала поста на министъра на икономиката Румен Овчаров и така нататък, и така нататък.

Списъкът с прегрешения е наистина кратък, но е добре да бъде осъвременяван и на милите избиратели да бъде припомняно. Защото огромната част от гласуващите продължават да изпитват симпатии към партията-столетница. Причините за тези чувства най-основно могат да бъдат разделени на 2 групи: а) Спомени за отминалата младост; б) Купен вот. И покрай всичко някой забравя да представи сметката на „любимата ни партия“... Така както беше представена тя на СДС, ДСБ и НДСВ (въпреки че в последния случай нещата бяха малко по-различни).

Стоилов: Не смятам, че Станишев иска отново да бъде лидер

Не смятам, че Сергей Станишев смята да ревизира позицията си и да иска отново да бъде лидер. Това коментира пред bTV един от кандидатит...

Утре (27 юли) БСП ше изнесе представление (под формата на конгрес), което трябва да опита да оправи сериозно пострадалия фасон на партията.  

В първо действие „другарите“ ще се опитат да направят възможно най-добрата си имитация на жертва на изнасилване (от страна на ДПС) или нещо такова... И ще се опитат да убедят „милионите от публиката и онези пред телевизионния екран как видите ли добрите социалисти искали тоооолкова много да направят за България, ама злия (натрапен, потърсен, заварен - задраскайте невярното) коалиционен партньор не е давал.

Във второ действие ще бъде разиграна малката пиеска „БСП вече няма да е същата“. Позволете ми предварително да дам оценка – слаб две. Най-малкото защото „мощната фигура“ (хех) на човека-БСП през последните 13 години Сергей Станишев така е закрила слънцето, че надали партията ще успее да си намери така желаната светлина.

Трето действие ще е най-важното. Там вече главният герой ще е получил своето бойно кръщене и ще точи зъби и сабя за връщането на партията във властта. Междувременно отново ще бъде повторено как никой не е виновен и „червените“ заслужават още един шанс.... И към публиката (разбирай електората) ще бъдат вперени няколко десетки разноцветни очи, които чакат да получат оценка – рози и аплаузи или развалени домати.

Миков прие номинацията за лидер на БСП

Председателят на Народното събрание Михаил Миков има номинация за лидер на БСП и ще я приеме.  Това потвърди пред журналисти самия...

Финалът на поредния душевен катарзис, който се опитва да симулира БСП, наближава. Публиката ще даде своята оценка на видяното през последната година на изборите на 5 октомври. А аз ще стискам палци, че 25 години по-късно, една Жанвиденова зима по-късно, една тежка зима с празни рафтове и една опоскана и разграбена държава (но не толкова, колкото се опитва да я опише Бойко Борисов), публиката (разбирай електората) е научила своя урок и е станала по-умна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com