16 млрд. джобни!

34487
16 млрд. джобни!
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Бая пара са си тези 16 милиарда лева, за да се вдига толкова пушилка - струва си! Ако страховете, които червените икономисти се опитват да внушат на населението, проработят, то тези пари наистина може и да съборят правителството - както пророкува през зъби премиерът Борисов! Да, ама после "заинтересуваните" икономисти и финансисти - Влади Горанов, Менда Стоянова, Мартин Димитров и др., бяха горещо подкрепени от "незаинтересуваните" - например Каролев, Стоян Александров, Любомир Дацов и др., което решаващо наклони съотношението между поддръжници и противници на прословутия заем в полза на първите! Фактът, че тези, последните, които никак не могат да бъдат обвинени в симпатии към Борисов и кабинета на ГЕРБ и Реформаторите, са категорично "за", означава, че червените икономисти и финансисти - най-вече Румен Гечев, Жельо Бойчев, Георги Кадиев и др. - са винаги готови да захвърлят знанията си по икономика в килера и да застанат безпрекословно на страната на партийните книжки и постулати! Тези тримцата са опасни за държавата и най-добре е да бъдат вързани! Особено националния предател Гечев, който - ако някой вече е забравил! - беше министър на икономиката в правителството на Виденов и е главният виновник за уникалната българска хиперинфлация, прочула се дори и сред специалистите по въпроса в банановите републики на Южна Америка и особено Африка! Този африкански икономист сега се е самоназначил за главния манипулатор по темата "16-те милиарда лева заем" и ръси наляво и надясно финансови нечистотии! Този ексцентричен екземпляр вместо да подава за n-ти път молби за помилване до президента, се муши да управлява - пак, Господи! - финансите на държавата!

За бесепарите - глашатаи - както и да е, на тях им е генетично писано да лъжат и да плашат населението, но е крайно неразбираемо поведението на уж подкрепящия съпредседател Валери Симеонов. Нека, търсейки отговора на въпроса защо се мръщи Патриотът №1 на управляващите, отхвърлим по презумпция възможното неразбиране на материята "финанси и дълг" - не е икономист и финансист човекът, не е длъжен да знае всичко, но сигурно се е допитал до специалисти, и колкото и да му е трудно да разбере това, което му обясняват, все пак ще вдене нещичко, и ще си натисне парцалките! Друг е проблемът при Симеонов - вживя се бургазлийчето в ролята си на фактор за управлението, бързо свикна, по-скоро - си въобрази, че държи в ръцете си кантролния пакет на властта, и понеже месец и половина "коалиционността" вървеше по мед и масло, време беше, според него, съпредседателят-патриот да напомни за себе си! Да си покаже, така да се каже, коалиционните рога! Ако е така, простено му е, но нека има мярка!

Мартин Димитров за заема: Когато няма факти, има демагогия

Това не е дългова спирала, а начин да излезем от ситуацията, в която се намираме. Това коментира в сутрешния блок на БТВ Мартин Димитро...

Другите антидългови плачковци просто не си струва да бъдат обсъждани. Бившите комунисти (да ни прощават, че им го натякваме, но на фона на криминалните републики в Източна Украйна, нашите про-московски левичарчета започнаха някак опасно и нахално да надигат глава и затова припомнянето отвреме - навреме на възловите моменти от биографиите им е направо задължително!) поначало са "против" някой друг, а не те, да "върти" парите на държавата - камо ли пък да тегли държавни заеми; те са доказали, че няма по-добри от тях, когато става дума за пилеене на пари - защото те виждат взетите назаем пари единствено като обект на пилеене! И присвояване!

Сидеров пък по-добре да си скубе косите не заради Горановия дълг, а заради устойчивия срив на Путиновата рубла! Този прикрит фашист е крайно време да бъди изгонен с ритници от българската политика; как и от кого ли - от гласоподавателите, разбира се! Сидеровите са някъде около 2 на сто от всички гласуващи - в най-добрия случай! А му предстоят и нови висини - надолу!

ДПС имат добри финансисти, затова си траят! Не взимат страна, за да не се изложат - идеологически те са против ГЕРБ, разбирай против дълга, а обективно и строго научно те са "за" заема! Не им е лесно, горките!

Тези дни и Калфин се изяви като истински мъж - противно на лидера си Първанов, този умен политик и чудесен професионалист обяви, че е "за" процедурата! Икономистът Калфин доказа, че е достоен, а не партиен човек!

Менда Стоянова: Мисля, че ще има съгласие за дълга преди сряда

Мисля, че съгласие преди сряда ще има, защото всички разбраха, че в тази ситуация, изходът е само един – да се подкрепи този дълг...

Какво ще се случи ли? Разбира се, че заем ще има! И дори да се сбъдне най-черната прогноза на най-черните прогнозисти и по инерция противници на Влади Горанов и ГЕРБ - че ще заприличаме на Гърция, нека тези черноризци се опитат да отговорят на друг въпрос - А КОЙ НАИВНИК СИ МИСЛИ И ВЯРВА, ЧЕ ГЪРЦИЯ НЯКОГА ЩЕ СИ ВЪРНЕ ДЪЛГА! Дълговете са за това - след време да се опрощават! Горанов - за разлика от Дянков преди него! - може би е прозрял именно тази истина! Прави му чест!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com